In & rond Bray-Dunes


Activiteiten in Bray-Dunes
Watersporten
Een volledige waaier aan sporten

15 km zandstrand, vlak, met heel wat wind... de kust van Dunes de Flande is de plek bij uitstek voor watersporten. Bovendien staat het gebied bekend om de glijsporten! Met een catamaran of een zeilschip, strandzeilen of kitesurfen... het Station Nautique des Dunes de Flandre biedt u de keuze tussen allerlei verschillende soorten watersporten die voor iedereen toegankelijk zijn!


Strand & zee
Plezier voor alle leeftijden

Niet alleen voor ouderen, maar ook voor de kinderen is er vanalles te beleven. Zo is er in Bray-Dunes een minigolf, een groot speelterein op het strand, een cinema, .. Maar natuurlijk ook gewoon het uitgestrekte strand waar gewapend met schepnetjes en netten, stranddieren kunnen gezocht worden of gewoon in de zee kan gespeeld worden.Natuur
Ontdek de prachtige duinen

Volg één van de wandelpaden en ontdek een uitzonderlijke natuurlijke omgeving die de naam "Dunes de Flandre" draagt en beschermd is: 700 hectare duinmassief waar u, alleen of onder begeleiding van een gids, de schatten van een miskende fauna en flora kunt ontdekken. Daarnaast zijn er ook tal van prachtige fietsroutes richting Belgische Kust, Duinkerke, het prachtige hinterland en de Moeren.


Lekker eten
Budgetvriendelijke restaurants

Bij Holiday Suites hebt u de vrijheid om zelf te koken, u beschikt namelijk steeds over een volledig uitgeruste keuken. Hebt u hier toch geen zin in? Dan zijn er opties genoeg! Budgetvriendelijke, gastronomische restaurants bij de vleet in Bray-Dunes, allen op wandelafstand van onze bestemmingen. Ontdek onder andere het restaurant l’Art de l’eau.


Omgeving

In de buurt van Bray-Dunes

Bray-Dunes volledig uitgespit? Dan moet u zeker de omgeving eens opzoeken! Er valt genoeg te beleven. Hier geven we reeds een greep uit de tal van activiteiten, maar ontdek de omgeving en wat ze te bieden heeft gerust zelf!

Omgeving
Plopsaland
Plopsaland, Mayaland & Plopsaqua

Plopsaland, het themapark van kabouter Plop bezorgt je gezin een onvergetelijke dag vol magie en speelplezier. Daarbij is er ook Mayaland, de indoor variant van Plopsaland, helemaal in het teken van de vrolijke bij. En of dat nog niet genoeg was is er sinds kort ook het splinternieuwe waterpretpark volledig in thema van Wickie De Viking. Een verblijf bij Holiday Suites is perfect combineerbaar met een dagje Plopsaland.


De Panne
Gezellig & mooi

De badplaats De Panne biedt u met zijn mooie winkelstraat, de vele restaurants en zijn wekelijkse markt heel wat. Bovendien ligt De Panne op wandel- en fietsafstand van alle residenties in Bray-Dunes.Duinkerke
Stad aan zee

Duinkerke ligt op 7 kilometer van Bray-Dunes. Iedereen kent Duinkerke van zijn haven. De haven van Duinkerke is dan ook de derde grootste van het land. Wie denkt dat de stad alleen maar uit industrie bestaat, heeft het echter grondig mis. In Duinkerke is er van alles te doen. Zo is er een prachtig museum, vele restaurants, een casino, het Kursaal, een schaatsbaan, een overdekt Olympisch zwembad, tal van shoppingcentra en winkelstraten.


En vele andere
Activiteiten genoeg..

Op een 15-tal kilometer naar het binnenland ligt de prachtige golf van Duinkerke en het pittoreske Bergues. Op slechts een half uur rijden kan men de prachtige Côte d’Opale ontdekken. Toerisme-kenners noemen deze streek wel eens het Toscanië van het Noorden. Met zijn Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez is het één van de mooiste kuststreken van de Belgische en Noord-Franse kust en een ware toeristische trekpleister. Bray-Dunes is gelegen op een half uur rijden van het outlet-shoppingcenter “l’Usine” en van de aankomst van de Eurostar-trein die Calais met Londen verbindt. Ideaal voor een daguitstap naar Dover.